Koulutus viikonloppu
Klubi-36 ryJulkaistu: 22.11.2020 19.40

Koulutus viikonloppu

Palloliitto ja PK-37 järjestivät Iisalmessa 21.-22.11 Futisvalmentajan startti koulutuksen.

Seuramme valmentajia ja ohjaajia oli useasta ikäluokasta mukana tässä koulutuksessa. Palloliitosta kouluttajana toimi Hannu Ollilla ja PK-37 Lasse Vornanen. Oman seuramme seurakoordinaattori Marko Pesonen opiskeli saman koulutuksen sisällä itselleen pätevyyden toimia jatkossa kouluttajana ja nyt hän voi jatkossa pitää kyseistä koulutusta. Mahtavaa että saimme tämän koulutuksen tänne kotikaupunkiimme. Osallistujia oli runsaasti myös muista kuin iisalmelaisista jalkapalloseuroista.

Koulutuksen sisältö oli kattava ja se oli jaettu 2 päivälle, sisältäen teoriaa sekä käytäntöä. Teoria osioissa käytettiin laajasti erilaisia opiskelumuotoja, luennoista pienryhmä työskentelyyn. Valmentajamme pääsivät teorian pohjalta itse suunnitelemaan harjotteita ja toteuttamaan kurssitovereille käytännössä suunnitelmat. Arvokasta palautetta sekä vinkkejä oli myös koulutuksessa jakamassa Pekka Niskanen Kuopiosta (joka toimi myös toisen päivän yhtenä kouluttajana) sekä Vesa Vainio Kiuruvedeltä.

Valmentajat saivat varmasti arvokkaita työkaluja omaan työkalupakkiinsa ja tulevan kauden suunnittelu ja valmentajana toimiminen joukkueessa on nyt helpompaa.

Tästä seuraava steppi valmentajapolulla on ikävaihekoulutus, jota meidän valmentajille jo lupailtiin tänne Iisalmeen järjestettäväksi.

Ensiksi valmentajat suunnittelivat harjoitukset Palloliiton HST-ohjelmaa apuna käyttäen, jonka jälkeen siirtyivät vetämään käytönnössä harjoitukset Iisalmen jalkapallohalliin. Harjoitusten pelaajina toimivat toiset kurssilaiset.