Esittelyssä maalivahtivalmentaja Rauno Pasanen
Julkaistu: 22.02.2021 18.41

Esittelyssä maalivahtivalmentaja Rauno Pasanen

Rauno Pasanen, maalivahti valmentaja, joka tunnetaan myös kentällä nimillä ”Kauppias” ja ”Rane”. Hän on pelannut lapsuus- ja nuoruusvuotensa jalkapalloa ja kokee lajin olevan hänelle hyvin rakas. Rauno on toiminut myös kahdessa eri seurassa johtokunnan tehtävissä, joten näkemystä seuratoiminnasta on monelta kantilta.

Maalivahtivalmennukseen kiinnostus nousi, kun oman perheen poika siirtyi pelaamaan jalkapalloa maalivahdiksi Iisalmeen.

Kokemusta maalivahti valmennuksesta hänellä on jo useamman vuoden verran, mutta ensimmäistä kautta hän valmentaa nyt tyttöjä Klubi-36:ssa.

Jalkapallo on fyysinen, tekninen ja taktinen laji, joiden lisäksi Rauno näkee tärkeänä myös pelaajien psyykkisen puolen valmentamisen ja hän on käynyt psyykkisen valmentajan opinnot, joita hän hyödyntää myös lajitreenien yhteydessä. Hän kokee, että Suomessa panostetaan yhä enemmän psyykkiseen valmennukseen urheilussa.

”Jalkapallokentällä ja kaupan arjessa on paljon yhteistä, kuten yhteisöllisyys, yrittäminen, kannustaminen, tavoitteiden asettaminen, vastuullisuus ja hyvinvointi. Ajattelen myös niin, että valmentajana tai kauppiaan roolissa hyvät vuorovaikutustaidot, empaattisuus ja motivoiva ilmapiiri auttavat parhaan ryhmädynamiikan muodostumiseen. Nämä asiat eivät kuitenkaan tapahdu hetkessä, vaan tarvitsevat aikaa ja meidän kaikkien panoksen”, pohtii Pasanen.

Rauno kokee, että Suomifutis on nosteessa, joista hyvänä esimerkkinä maajoukkueiden pääseminen EM-lopputurnaukseen.

Klubi-36:ssa hänen mielestään on kasvamassa taitavia ja innostuneita maalivahteja. Valmentajat Klubissa ovat hänen mielestään innostuneita ja motivoituneita. Hyvä ja positiivinen tekemisen meininki näkyy.

Hänen oma valmennustyylinsä on sanojensa mukaan positiivinen.

”Eteenpäin positiivisuuden kautta. Keskitytään onnistumisiin.”

Mottona toimiikin: Rakkaudesta ruokaan ja jalkapalloon!

Klubi-36 r.y. 

klubi36@klubi36.fi

Y-tunnus 1001431-8

Antinkatu 10, 74120 Iisalmi