Esittelyssä Marko "Pessi" Pesonen
Julkaistu: 07.05.2020 00.00

Esittelyssä Marko "Pessi" Pesonen

Seuramme seurakoordinaattorina ja valmennuksesta vastaavana henkilönä toimii Pessi. Tässä jutussa hän kertoo hieman itsestään sekä taustoistaan kuningaslajin parissa.

"Olen Marko ”Pessi” Pesonen, syntyperäinen iisalmelainen. Perheeseeni kuuluvat vaimon Helin lisäksi kaksi jalkapalloilevaa poikaa, Veeti ja Jiri.

Pelaamisen aloitin 7-vuotiaana Pallo-Kerho -37:ssä. Pelasin kaikki ikäluokat läpi edustusjoukkueeseen saakka. Peliura loppui v. 1993 pahaan loukkaantumiseen.

Tällä hetkellä toimin Klubi-36:n seurakoordinaattorina ja valmennuspäällikkönä. Toimenkuvaani kuulu B-tyttöjen päävalmentajan pestin lisäksi seuran talenttitoiminnan organisoiminen, seuran muiden valmentajien tukeminen ja ohjaaminen sekä erilaisten projektien suunnittelu ja toteutus (mm. Lapset liikkuu Iisalmessa -hanke). Lisäksi työskentelen seuran valmennuslinjauksen työstämisen ja koordinoinnin parissa.

Olen valmentanut useita PK-37:n C- ja B-poikien joukkueita, reservijoukkueita ja neljään eri otteeseen Pallo-Kerhon edustusjoukkuetta Miesten Kakkosen tasolla. Olen toiminut myös valmennuspäällikkönä PK-37:ssä ja Tutor valmentajana PK:n yhteistyöseurojen kanssa. Valmennusvuosia minulla on takana 27 vuotta.

Olen B-tason valmentajakoulutuksen lisäksi käynyt erilaisia täydennyskoulutuksia jalkapalloon liittyen.

Muistoja on paljon lajin parista vuosien varrelta. Erityisesti päällimmäisenä edustusjoukkueen kanssa vietetyt vuodet. Jalkapallo on antanut minulle paljon elämänpolulla."