Klubi-36:n yhteiskunnallinen arvo 1,65 miljoonaa euroa
Julkaistu: 13.07.2021 15.00

Klubi-36:n yhteiskunnallinen arvo 1,65 miljoonaa euroa

Iisalmelaisista jalkapalloseuroista Klubi-36 ja Pallo-Kerho 37 olivat mukana UEFA SROI-mallinnuksessa, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta.

Suomen Palloliitto on julkaissut tuoreet UEFA SROI -mallinnuksen tulokset, joilla voidaan osoittaa selkeästi mitattuna jalkapallon sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset hyödyt. Klubi-36 ry:n ja Pallo-Kerho 37:n yhteiskunnalle tuottama kokonaisarvo on huikeat 4,86 miljoonaa euroa vuodessa. Klubi 36:n tuottama kokonaishyöty yhteiskunnalle on 1,65 miljoonaa euroa vuodessa.

Konkreettisesti seurojen tuottama hyöty näkyy terveydenhoidon ja sosiaalikulujen pienenemisenä sekä seurojen jättämänä taloudellisena hyötynä kaupungin taloudelle. Pelkästään terveydenhoidon kustannuksissa muodostuu säästöä PK-37:lla ja Klubi-36:lla yhteensä puolitoista miljoonaa euroa vuodessa. UEFA SROI -mittarilla laskettuna seurat ovat pystyneet estämään 40 vakavan sairauden kuten esim. sydän- ja verisuonitautien tai diabeteksen syntymistä. Hyvin ohjattu liikunta turvallisessa ympäristössä tukee lapsen sosiaalista ja fyysistä kehittymistä ja vahvistaa myönteistä minäkuvaa. Nuorena opitut tavat seuraavat helposti läpi elämän.

Klubi-36:n ja PK-37:n yhteiset SROI-lukemat kertovat, miten arvokasta jalkapallon junioritoiminta on Iisalmen seudulle. Lue lisää siitä, kuinka arvokasta toimintaa jalkapalloseuroissa tehdään alueen hyvinvoinnin eteen: Jalkapalloilu on arvokasta 7.2021_UEFA SROI tiedote.pdf

Klubi-36:n ja Pallo-Kerho 37:n yhteinen yhteiskunnallinen arvo on koottuna oheiseen taulukkoon UEFA SROI_Yhteiset_grafiikat_logoilla.pdf

Katso myös video osoitteessa:


? Tekstieditointi ja infografiikka Taina Karvonen, Mainostoimisto Polku Ky, Iisalmi.

? Videon visualisointi Tommi Korpihalla, Mediatoimisto Oikea Käsi Oy, Iisalmi.

Kiitos!
Klubi-36 r.y. 

klubi36@klubi36.fi

Y-tunnus 1001431-8

Antinkatu 10, 74120 Iisalmi